Z černých pasažérů se vyklubali násilníci. Dva muži a jedna žena hovořící pravděpodobně maďarsky byli původně v Pardubicích průvodčí vykázáni z vlaku, protože cestovali bez jízdenky a neměli peníze k její úhradě. Octli se tak na pardubickém nádraží v neděli 27. srpna krátce po jedné hodině ráno. Dva muži se vydali na další cestu vozidlem taxislužby.

"K taxikáři nastoupili ve tři hodiny. Na mobilním telefonu mu ukázali cíl cesty. Když tam ale dojeli a řidič zastavil, došlo k napadení. Muž sedící vzadu napadl 65letého řidiče zezadu škrcením. Druhý, sedící na místě spolujezdce, zaútočil pěstmi," popsala policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Na pardubickém závodišti bude o víkendu výstava chladnokrevných koní. U Taxisu pak dvě svatby.
U Taxisu na závodišti se bude v neděli dvakrát oddávat

Duchapřítomný taxikář se naštěstí ubránil a dokázal z auta utéct. Vzal s sebou přitom také klíče od vozidla, takže dvojice, která se pravděpodobně chtěla zmocnit vozidla, musela po svých. "Taxikář utekl do nedaleké obce, odkud také zavolal o pomoc.

Policistům se podařilo pachatele dohledat na kamerových záznamech. "Několik hodin po útoku se pravděpodobní pachatelé na nádraží vrátili. Zde se převlékli do jiného oděvu a krátce po osmé hodině opět nastoupili do vlaku ve směru Bratislava. Doposud se nám nepodařilo odhalit totožnost mužů a uvítáme proto jakoukoliv další informaci o jejich totožnosti či místech, kde se mohli pohybovat," dodává Hana Kaizarová.

Najít zubaře je dnes většinou obtížné všude. Největší problém to ale je na venkově a v menších městech.
Na vesnicích a v menších městech chybějí zubaři

Popis pachatelů:
Muž zdánlivého stáří 30 let, střední postavy, vysoký 170-175 cm, s tmavými kratšími vlasy. Před útokem měl na sobě bílou košili, černé kožené sako, modré rifle, bílé boty.

Druhý muž je štíhlé postavy, vysoký kolem 180 cm, má světlé krátké vlasy. Před útokem měl na sobě modré tričko s krátkým rukávem, kratší riflové kalhoty ke kolenům, černou sportovní obuv a pánskou kabelku.