Údajný prodejce se tam pokoušel nabízet měření průtoku vody v domě. S touto „nezištnou" nabídkou samozřejmě nabízel i řešení právě odhaleného problému. Tím byla instalace nových sítek do vodovodní baterie.

„Muž měl s sebou i ceník, ve kterém nabízel jedno takové, údajně speciální, sítko za pět set korun. Tato pofidérní nabídka se ale nezdála jednomu z obyvatel domu, který upozornil městskou policii," uvedla mluvčí strážníků Lucie Klementová.
Hlídka městské policie muže nalezla. Ten se strážníkům prokázal jakousi neumělou, izolepou přelepenou kartičkou společnosti, která nabízí úsporu za vodu.

„I přes to, že u muže byly nalezeny ceníky, on se bránil tím, že žádný prodej neprovádí. Hlídka tedy postupovala sepsáním záznamu o podezření ze spáchání přestupku, celou událostí se tak bude zabývat správní orgán. Během jediného týdne se jedná již o čtvrtý případ, kdy městská policie obdržela oznámení na podvodníky či podomní prodejce. V případě, že se s takovým jednáním setkáte, volejte linku 156 nebo 158," dodává Lucie Klementová.