„Mladíkovi je kladeno za vinu, že se výtržnosti dopustil v průběhu prvoligového utkání v kopané mezi mužstvy FC Hradec Králové a FC Baník Ostrava, které se konalo na Všesportovním stadionu v Hradci Králové," informovala mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Podle policie mladý muž v sektoru určeném pro příznivce hostujícího týmu nejprve odpálil dýmovnici, kterou hodil mezi fanoušky FC Baník Ostrava, a poté nohou ukopl čtyři plastové sedačky. Sedačky postupně vkládal na oheň, který v sektoru hostů zapálil pomocí dýmovnice.

Jeho jednání si vyžádalo zásah hasičů, kterým se však v hašení ohně snažil zabránit. „Vlastním tělem si stoupl do proudu vody, sedačkami do ohně přikládal a dokonce se snažil ukopnutými sedačkami opakovaně zasáhnout hasiče," informovala Lenka Burýšková. Mladíka zadrželi policisté a vzhledem k jeho podnapilému stavu ho převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Hodnota zničených sedaček se odhaduje na více než dva tisíce korun. Za výtržnictví hrozí mladému muži trest odnětí svobody až na dva roky.