Těžko uvěřit, čeho všeho jsou někteří jedinci schopní ve chvíli, když si trochu přihnou. Napadlo by vás lít na beznzínce benzín na zem a u toho si zapalovat cigaretu? Tak jednoho opilého Slováka to v Pardubicích nejen napadlo, ale jal se myšlenku i realizovat.

Muž měl nejprve slovně napadat obsluhu i zákazníky čerpací stanice nedaleko centra města. Oznamovatelka, spolu s další ženou, strážníkům svorně uvedla, že muž čerpal ze stojanů benzín na zem. Zadařilo se mu vyčerpat asi půl litru hořlavého paliva. Škodu sice zaplatil, jenže tím jeho výstup neskončil. V prostorách čerpací stanice bez vyzvání manipuloval s platebními terminály, z pořadače u pokladny vyhazoval drobné zboží a své nevhodné jednání zakončil tím, že si v prostoru čerpací stanice zapálil cigaretu. 

Když domluvy na tyto schválnosti nepomohly, zavolala obsluha na pomoc hlídku městské policie. Mladý muž mezitím přidával další výhružky a chtěl znovu čerpat palivo ze stojanů na zem. 

"Ani přítomnost strážníků 28letého muže nezklidnila. Ba co víc, byl odbojný i poté, co jej hlídka vyzvala k provedení orientační dechové zkoušky. Dýchnutí do přístroje napoprvé odmítl. K rozumu jej přivedlo až poučení ze strany strážníků, kteří mu ozřejmili, co by mohlo z jejich strany následovat v případě dalších odmítnutí. Výsledek zkoušky úal byl 2,97 promile alkoholu v dechu, což v kombinaci s předchozím chováním vyneslo dotyčnému pobyt na záchytné stanici," uvedla mluvčí pardubické městské policie Lenka Uskobová.

Poté, co se ze svého chování vzpamatoval, mu pak strážníci na památku vystavili složenku na částku dvou tisíc korun.