„Paní, nic se tady nestalo, už jdu pryč!“ oznámil zaražené 84leté ženě v Ostřetíně zloděj, který ji právě otevřel dveře domu, aby se do něj mohla vrátit. Žena si přitom jen odskočil na zahradu a nezamkla. Při cestě zpět však už zamčeno bylo. Zevnitř. Zloděj chtěl totiž na vloupání soukromí.

Příběh se odehrál v Ostřetíně 14. září ve tři hodiny odpoledne. „Podle výpovědi seniorky by se mělo jednat o muže tmavší pleti, plnoštíhlé postavy, výšky přibližně 180 centimetrů s černými vlasy, ve věku kolem čtyřiceti let. Na rukou měl mít rukavice,“ uvedla mluvčí pardubické policie Andrea Muzikantová.

Za pouhých asi pět minut v domě stihl tento zloděj přelézt branku a nezamčenými dveřmi vstoupit do domu a odcizil nemalou finanční hotovost, kterou po prohledání domu našel. Když se pak žena nemohla dostat zpět do domu, jí odvětil, že už jde. Odemkl, oznámil, že se nic nestalo a v klidu odešel.

Pachateli hrozí za trestný čin porušování domovní svobody a krádeže trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta a policie žádá případné svědky aby se přihlásili na linku 158 a ostatní, aby dbali na zamykání a nedávali zlodějům zbytečně šanci.