Prý je Francouzka, kterou při vyřizování pozůstalosti okradli Romové o všechno, a nutně se musí dostat za manželem. U toho dokázala brečet, třást se a působit velmi přesvědčivým dojmem.


Šlo však o podvod určený k mámení peněz. Informace o ní jsme vám přinesli v pátek na našem webu. A ještě ten den tato informace doputovala ke všímavé čtenářce, která na popsanou podezřelou ženu narazila. A ta zavolala na místo policisty.

„Kolegové na místě podezřelou osobu zajistili. Jedná se o 63letou ženu ze Středočeského kraje. Dotyčná se kriminalistům přiznala, že historka, se kterou vystupovala, byla vskutku smyšlená. Jako důvod svého jednání uvedla, že se nachází v těžké životní situaci a potřebuje peníze," uvedla mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Policisté nyní dávají dohromady seznam poškozených. Pokud tedy i od vás, žena vydávající se za okradenou Francouzku, získala podvodem nějaký finanční příspěvek, obraťte se co nejdříve na linku 974 566 651 pardubické policie.

Případy takového jednání se však nevyskytly jen v Pardubicích. Je tak otázkou, jestli policisté v Pardubicích dopadli pachatele, či zda si žena historku jen nevypůjčila, i když popis podvodnice je ve většině popsaných případů totožný, jako v Pardubicích.