Vzduchem létaly drsné urážky, rasistické nadávky, všechno musela řešit Policie České republiky. Klub se v úterý proti chování některých jedinců tvrdě vymezil na svém oficiálním webu.

Napaden důchodce

S vámi nechceme mít nic společného! Vy nejste naši fanoušci!

Fotbalový klub FC Hradec Králové dal jasně najevo, že chování překračující veškerá pravidla nehodlá tolerovat.

„Bohužel v tomto pro FC Hradec Králové posledním utkání došlo na stadionu v Ústí nad Labem k naprosto nepřípustným okamžikům, vůči kterým se klub ohrazuje a nesouhlasí s nimi. Jednání skupiny příznivců FC Hradec Králové naprosto překračovalo normy slušného chování a v některých okamžicích také platné zákony ČR. Tito jedinci nejsou absolutně nijak smluvně spjati s fotbalovým klubem FC Hradec Králové a nereprezentují jej," stojí v oficiálním prohlášení klubu. „Vedení FC Hradec Králové nebude nijak podporovat jedince, kteří demolují zařízení stadionu, používají vulgární výrazy směrem k policistům, používají násilí, vyjadřují se antisemitsky a používají gesta, která zákony České republiky zakazují. Chování těchto lidí absolutně není v souladu s filozofií FC Hradec Králové, který se tímto omlouvá všem slušným fanouškům a podporovatelům."

Co přesně se v Ústí nad Labem stalo?

K poslednímu zápasu klub vypravil dva autobusy. Jeden pro fanklub, druhý pro „obyčejné" fanoušky. Podle očitých svědků došlo mezi oběma tábory k rozmíškám, které přerostly v urážky a také v násilí. Jedna skupina nesouhlasila s chováním některým jedinců při samotném utkání a eskalace problémů byla na světě. Napaden byl dokonce jeden z věrných fanoušků v pozdějším důchodovém věku.

„Styděl jsem se za nás. Byly tam i děti. Jejich rodiče říkali, že už s Hradcem nikdy nikam nepojedou," řekl Deníku jeden z fanoušků, který si nepřál být jmenován.

Fanoušci „votroků" se netěší dobré pověsti. Naposledy je při derby v Pardubicích museli zpacifikovat těžkooděnci.