Jeden z pardubických profesionálních hasičů v současné době bojuje o život v pardubické nemocnici. Stal se obětí brutálního napadení, a to jen proto, že se měl před agresivním mužem na ulici zastat napadené ženy.

Útočníka, který má mezitím pustila policie na svobodu a to již v pondělí večer. Zbitý muž byl v kritickém stavu hospitalizován v pardubické nemocnici. Jeho stav se alespoň mírně zlepšil – dokáže již pohnout končetinami. Podle rodiny byl ale znovu uveden do umělého spánku a další vývoj a případné následky těžkého zranění zatím lékaři nemohou odhadnout.  Rodinu zraněného také velice překvapil fakt, že útočník, který téměř zabil mladého hasiče, bude vyšetřován na svobodě.

Brutální útok, rány do hlavy

K celému incidentu došlo krátce před půl dvanáctou hodinou v sobotu v noci. Parta známých se po večeři v restauraci vydala ještě do města. Na Palackého třídě u baru u autobusového nádraží ale došlo k ošklivé hádce, která přerostla v boj o holý život.
Sedmadvacetiletý hasič se měl podle svědků zastat jedné ženy před jejím známým, pětadvacetiletým M. M. z Pardubicka. Ten jej vzápětí velmi brutálním způsobem napadl.

„Dostal několik prudkých ran, které šly zejména na hlavu. Tou poslední ho srazil na zem. Muž se udeřil do hlavy a zůstal ležet. Pak do něj měl útočník ještě několikrát kopnout," popsal Deníku dění na místě jeden z přítomných.
O prudkosti útoku svědčí i utrpěná zranění mladého hasiče. Kromě zlomeniny spodiny lebeční, která vznikla při pádu na beton, mu útočník zlomil i několik kostí v obličeji. Mělo prý jít o někdejšího profesionálního karatistu, který  musel velmi dobře vědět, jak jsou tyto údery nebezpečné.

Zatímco napadený zůstal s velice těžkým poraněním ležet na zemi, útočník z místa okamžitě zmizel. Když na místo přijela policejní hlídka, byl už M. M. pryč a policisté jej zadrželi až v neděli ve večerních hodinách. „Záchranná služba na místo vyjížděla za policejní hlídkou. Pacient utrpěl velmi závažná poranění hlavy a nacházel se v přímém ohrožení života. Byl převezen do pardubické nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Helena Škuligová.

Případem se v současné době zabývá policie. „Čin je prozatím šetřen jako ublížení na zdraví s následkem těžké újmy. Případ je teprve na počátku. Není vyloučeno, že se právní klasifikace ještě může změnit. Zatím můžeme potvrdit pouze to, že podezřelý muž byl zadržen a je v současné době v policejní cele," poznamenala k případu v pondělí mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

„Všichni čekáme na každou dobrou zprávu a držíme ti pěsti," vzkazují mu kolegové z pardubické požární stanice.