Posilněni alkoholem někteří z nich hýřili v noci z pátku na sobotu natolik, že výsledkem byla bitka,  údajně o slánská děvčata. Následně hokejisté  pošlapali i auto ve Štechově ulici před barem Kufr. Pro podezření z trestného činu se případem českých hokejových nadějí už zabývá policie. Na místě jako první zasahovali u výtržníků slánští strážníci.

Kempu, coby přípravy do zámoří, se účastní ve Slaném celá dvacítka juniorů. Soustředění sportovců pokračuje i příští týden.
Kromě tréninku zvyšují ale někteří mladíci svoji odolnost i v pití alkoholu. Některým z nich se to vede  znamenitě.

„V noci z pátku na sobotu zjistil operační na kameře, že někdo ve Štechově ulici skáče po autě. Hlídka okamžitě vyjela na místo, kde zadržela dva mladíky. Oba byli předáni následně republikovým policistům. Nyní jsou podezřelí z výtržnictví a poškozování cizí věci," potvrdil k případu vedoucí Městské policie Slaný Pavel Štěpánek. Na podupaném autě je zničená střecha a čelní sklo.

Podle muže ze sousedství měli výtečníci ze svého řádění velkou legraci a dokonce si vše natáčeli na mobil. „Následně jim ale asi sklaplo a měli velkou obavu z toho, aby se to nikde neobjevilo v médiích. Řekli, že škodu zaplatí, a hlavně, ať se to nerozmazává. Rozbité auto patří jedné paní, která bydlí v ulici naproti a škoda je podle mě tak dvacet tisíc korun," řekl muž, který události přihlížel.

Případem ze Slaného se zabývá policie. Jedenadvacetiletý hokejista Pardubic Marek Hemský a šestnáctiletý mladík z Hořovic jsou nyní za incident ve Slaném podezřelí celkem ze dvou trestných činů.

HC ČSOB Pojišťovna pardubice dává od Hemského ruce pryč

Na článek ohledně činu bývalého hokejisty Pardubic Marka Hemského na soustředění ve Slaném, kde mimo jiné posilněn alkoholem pošlapal auto před tamním barem, zareagoval i hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: „Nejednalo se o žádnou naši klubovou akci, Marek Hemský u nás už v minulé sezoně nepůsobil a informace o této události máme pouze z médií," řekl mluvčí klubu Jan Hrabal.