Ten na utkání Fotbalové národní ligy pardubických fotbalistů přijel pečlivě „nachystán" z domova. Hlídku městské policie už zaujal parkovacím stylem. Auto zastavil ne zrovna rovně a na sedadle se hroutil na volant. Strážníci se domnívali, že muž má zdravotní problémy. Ale pouze do chvíle, než na ně dotyčný alkoholickým dechem promluvil.

„Řidič se hlídce bez rozpaků přiznal, že přijíždí z Chrudimska, ale že jel méně frekventovanou cestou tak, aby, podle jeho slov, nepřekážel. Přitom se sotva držel na nohou," popsala následné jednání mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová. Řidič sice celkem správně uznal, že takové jednání byla hloupost, ovšem vzápětí to korunoval tím, že se při projednávání přestupku se strážníky natáhl do vozidla pro lahev tvrdého alkoholu a chtěl se napít.

„Lahev mu strážníci odebrali dřív, než se stihl napít. Následná dechová zkouška u řidiče ukázala 3,17 promile alkoholu v dechu a znamenala podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. K opilému řidiči byla přivolána hlídka státní policie," dodala mluvčí strážníků Lucie Klementová.