Někteří z našich spoluobčanů je v klidu využívají jako sociální zařízení nebo lůžko infekčního oddělení. Dva příklady toho, proč si dávat pozor, přinesli strážníci pardubické městské policie.

„V dopoledních hodinách byli strážníci městské policie upozorněni jedním občanem  na ženu, která sedí na lavičce v parku na náměstí Legií. Údajně je podnapilá, pokálená a zapáchá tak, že se kolem ní nedá projít. Strážníci přímo na místě zastihli známou ženu bezdomovce, která má na nohou neléčené bércové vředy. Ty jsou otevřené a stále z nich vytéká hnis. Celá lavička tak byla hnisem a exkrementy kontaminována. Strážníci ženě nabídli lékařskou pomoc, což ale ona odmítla. Z lavičky se zvedla a odešla neznámo kam. K dezinfekci a znovu zprovoznění lavičky strážníci přivolali pracovníky Služeb města Pardubic," popsal mluvčí strážníků Pavel Čejka.

Podobný případ řešili strážníci i v Lonkově ulici, kde si majitel bytu stěžoval na zápach vycházející z bezdomovce, který se uvelebil na lavičce pod jeho oknem.

„Strážníci stížnost na místě potvrdili. Šlo opět o neléčené otevřené bércové vředy. Zápach byl skutečně strašný. Muž sice situaci chápal, lékařské ošetření ale  přesto odmítl a z místa odešel," dodal Pavel Čejka.