Hned dvakrát museli strážníci v Pardubicích řešit silně podnapilé jedince. Tím prvním byl 23letý cizinec, který si u pardubického nádraží pořezal zápěstí. "Na místě byl kromě strážníků také pracovník ostrahy, který mužům zákona zajistil dostatečné množství obvazového materiálu. Strážníci cizinci poskytli nezbytnou první pomoc. Stlačili příslušný tlakový bod, aby zastavili krvácení a vyčkali na místě do příjezdu sanitky, kterou přivolali. Záchranná služba si muže, který měl před činem požít dva litry vína, převzala k ošetření a převezla jej do nemocnice," sdělila mluvčí strážníků Lenka Uskobová.

Ani v druhém případě nebylo setkání strážníků s 26letou ženou u Zborovského náměstí zrovna nejveselejší. Dotyčná seděla na chodníku, ale výsledek její dechové zkoušky byl 4,6 promile a to ještě nebylo to nejhorší překvapení. "Žena nedokázala se strážníky souvisle komunikovat, ale opakovaně se zmiňovala o svém synovi. Uváděla, že by měl být u babičky. Kde, to už strážníci nebyli schopni porozumět," uvedla Lenka Uskobová.

Strážníci pro jistotu začali po dítěti pátrat. "S využitím přístupů do patřičných evidencí se jim na druhý pokus podařilo zjistit, u kterých rodinných příslušníků se dítě nalézá. Naštěstí dítě bylo opravdu u babičky. Tu strážníci informovali o tom, že matka dítěte bude převezena do specializovaného zařízení k lékařskému vyšetření. Matka poté zůstala na záchytné stanici," dodala Lenka Uskobová.