„Do telefonu popsal, že volání se ozývá ze čtvrtého patra od sousedky, se kterou se mu podařilo komunikovat přes dveře. Žena prý ale nemohla vstát a otevřít," uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Strážníci okamžitě vyrazili na místo, zároveň informovali hasiče a to z důvodu nutnosti otevření dveří. Ještě před jejich příjezdem se ale přítomným hlídkám městské policie podařilo dveře otevřít.

„V místnosti nalezli ležící sedmaosmdesátiletou seniorku, která strážníkům pověděla, že na zem upadla už předchozí den a nepodařilo se jí vstát. Žena byla dehydratovaná a celkově ztuhlá. Strážníci ženě podložili hlavu a na zátylek přiložili studený obklad, přes stálou službu byla na místo přivolána záchranka, která si ženu převzala do péče a převezla ji do nemocnice k hospitalizaci," sdělila Lucie Klementová. Lhostejná nebyla ani kolemjdoucí žena, která si všimla ženy vysokého věku o berlích, které se v horkém počasí přitížilo. „Oznamovatelka chtěla seniorce přivolat lékaře, ale ta ji odmítla s tím, že to bude dobré. Žena ale měla o seniorku obavy, a proto se obrátila na tísňovou linku městské policie," řekla Lucie Klementová.

Strážníci po příjezdu na místo zjistili, že seniorka je skutečně ve špatném zdravotním stavu a lékařské ošetření je nutné. Hlídka tedy vyrozuměla záchranku, která si devětaosmdesátiletou ženu převezla k dalšímu ošetření do nemocnice.