Svá zvířata, která pod lavičkou zahlédla kočku a nechtěla poslechnout příkaz, aby se vrátila zpět, brutálně zmlátil přímo na ulici. Jednoho ze psů nakopl silou do žeber a obě zvířata bil hlava nehlava. Nevadil mu ani rozruch, který tím mezi lidmi způsobil.

Pardubickému deníku se přihlásil svědek, který se muži v jeho brutalitě snažil zabránit. I on se ale se zlou potázal. Agresor se pokusil nastoupit i proti němu.

„Černého psa neměl na vodítku, za ním běžel a kopal ho. Černobílého škrtil nehorázným způsobem vodítkem. Ten pes skučel bolestí, to nebylo vytí, to byl děsivý nářek," popsal událost svědek útoku.

„Když jsem za ním zašel, ať psa nechá být, tak se na mě otočil, jestli chci být rozsekaný taky. Vycouval jsem, protože byl o hlavu vyšší a dvacet kilo těžší. Ale aspoň na chvíli to zvíře nechal být," podotkl svědek brutálního jednání.
V té době už lidé z ulice 
i okolních balkonů volali na místo hlídku městské policie.

Šlo o světlovlasého muže oblečeného v tmavé mikině s nápisem a logem tělocvičny. Dle informací Deníku se má jednat o osmadvacetiletého Konstantina R.

Ani jeho sousedé o něm nehovoří zrovna přívětivě. „Nechává psy létat po dětském hřišti, kolikrát tady kvůli němu už byla policie a pro hrubé jednání nejde daleko," prozradili pod slibem anonymity sousedé násilníka.

Na tahu je policie

Případ brutálního bití dvou psů, který se odehrál na pardubickém sídlišti Karlovina, nezůstane ani bez pozornosti policejních orgánů.

„Nechci, aby majiteli psů taková surovost prošla. To, co se odehrálo, jsem byl včera oznámit na státní policii, protože je jistá hranice mezi trestem pro neposlušného psa a takovou brutalitou, kterou ten člověk na tom zvířeti předváděl," svěřil se Pardubickému deníku svědek brutálního útoku.

Policistům se útočník bude hledat snadno. Ještě na místě jej totiž na základě volání svědků z okolních domů dostihla i hlídka Městské policie Pardubice.

„Strážníci vyjížděli na místo na základě oznámení, podle kterého měl muž na ulici vulgárně napadat a zastrašovat kolemjdoucí. Za toto jednání mu byla na místě uložena bloková pokuta ve výši jednoho tisíce korun. Popisované zacházení se psy hlídce nebylo na místě nikým oznámeno. Pokud ale státní policie bude případ řešit, pak samozřejmě poskytneme veškeré potřebné záznamy," uvedla tisková mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Týrání zvířete

Za týrání zvířete se podle zákona považuje mimo jiné zacházení se zvířetem, které vyvolává nepřiměřenou bolest, utrpení nebo poškození zdraví anebo vede k jeho neúměrnému fyzickému vyčerpání. Trestem pro viníka takového jednání jsou finanční postihy pro trýznitele, a také odebrání zvířete.