Ten regál s kondomy doslova vybílili. Tak si toho v DM Drogerii na Poděbradské ulici obsluha také všimla. Pardubičtí policisté teď pátrají po muži a ženě, kteří mají zřejmě v plánu držet se bezpečného sexu minimálně několik let. Má to jen jeden háček - nákup nezaplatili.

Není to zrovna malá suma - 13 500 korun za různé kusy kondomů různých značek. Až by se vtírala otázka, kolik toho ročně jedna dvojice dokáže stihnout. A také pořekadlo, že každá sranda něco stojí…

Dvojice se při svém lupu maskovala dětským kočárkem, kam uložila část lupu. Další měla žena v kabelce. Při příchodu k pokladnám ale zaplatili jen drobnou částku, jejich počínání vyšlo najevo až po prohlédnutí kamerového záznamu. A policisté už tuší, že to do obchodu neměli zrovna daleko. Pachatelé zřejmě budou místní.

"Při šetření se kolegům podařilo zjistit, že dvojice není zdaleka. Pro obchodníky v okolí totiž nejsou až tak neznámí. Poznáte-li někdo v osobách na fotografiích z kamer své sousedy, kteří by mohli zmizení kondomů z prodejní plochy možná vysvětlit, kontaktujte prosím polabinské policisty na lince 974 566 701. Za Vaši pomoc předem děkujeme," vzkazuje mluvčí pardubické policie Eva Maturová.