V pronásledování kurýra tablet určených pro výrobu drog se zvrtla noční kontrola celníků v česko-polském pohraničí.

Místo zastavení ke kontrole šlápl před hlídkou řidič na plyn a jal se ujíždět. Pokus o útěk se mu ale příliš nezdařil. V Mladkově - Petrovičkách totiž skončil nehodou. "Po několikaminutové jízdě vysokou rychlostí nakonec nezvládl řízení a v prudké pravotočivé zatáčce naboural do stromu. Když členové hlídky dorazili na místo nehody, vozidlo bylo prázdné," uvedl Václav Kánský, mluvčí celníků v Pardubickém kraji.

Celníci si na místo přivolali policisty se psem pro dohledání řidiče, který se dal na útěk po svých. Čtyřhodinové pátrání ale skončilo neúspěšně.

Důvod, proč řidič tak zoufale ujížděl a utíkal byl ale jasný. "V nákupní tašce bylo nalezeno patnáct tisíc nevyloupaných tablet léku Apselan. Z takového množství medikamentů by se vzhledem k obsahu účinné látky vyrobilo kolem tři čtvrtě kilogramu pervitinu v hodnotě až 750 tisíc korun českých. V případu celní orgány dále šetří, mají podezření na trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který hrozí až 12 let za mřížemi," dodal Václav Kánský.