Podle všeho nešlo ani 
o obyčejný požár a zřejmě ani o náhodný útok. Za vším může být konkurenční boj. Shořela totiž vozidla taxislužby, která má začít jezdit v Hradci Králové. Hasiči k požáru vyjížděli 
o půl čtvrté ráno.

„Nejen, že hasiči likvidovali plameny, ale museli se soustředit i na ochlazování sousední budovy. Plameny stačily poškodit zateplovací systém objektu a sálavým teplem bylo poškozeno vedle stojící vozidlo. Požár se podařilo hasičům zcela zlikvidovat v 3.52 hodin. Předběžně byla škoda vyčíslena na jeden milion korun. Uchráněné hodnoty budou teprve vyčísleny, ale budou se pohybovat v řádech milionů korun," popsala zásah mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Ohledání pak ukázalo, že vozy byly zapáleny úmyslně. Laboratoř nyní musí určit, jaká látka byla použita.

Zničené vozy měly patřit společnosti TaxiTaxiHK. Ta ještě v Hradci Králové ani nezačala jezdit.

V Hradci nyní jezdí prvozovatelé za rovnou stoku, to je místní taxa. Jenže pardubická společnost nabízí ve svém městě nižší cenu – a to 88 korun. V Hradci Králové to mělo být 98 korun. Stejný model nebo spíš klon této služby se chystá rozjet rovněž v blízkém Hradci Králové.

V červnu oznámila svůj vznik a začala shánět řidiče. Má jít o stejný model provozu jako pardubická taxislužba Vi3 známá jako „VéBéčka".

Stránky obou společností na facebooku jsou prakticky totožné, liší se jen designem vozů. Zřejmě tak jde o dvě různé firmy, které jsou minimálně na úrovni provozního modelu spojeny.

„Firma je nikdy nevlastnila a nikdy nebylo v plánu jezdit s nimi po Pardubicích. Sem byla dovezena na polep a stála tu asi týden. Opakuji, že s firmou Vi3 to nemá nic společného," uvedl provozovatel pardubické taxi-služby Vi3 Miroslav Hebký.

Škoda na obou spálených vozech je takzvaně totální. Zbyly z nich pouze ohořelé železné části. Žár opálil též celý bok vedle stojícího reklamního vozidla grafické společnosti, která polepy vozidel zajišťovala. Té navíc požár poškodil také fasádu domu a několik oken.