Celý příběh začal relativně neškodně.

„Čtyřiapadesátiletý muž v obchodě zkonzumoval bez zaplacení dvě placatky vodky. Když strážníci přijeli vyřešit tuto událost, nalezli pachatele, jak spokojeně chrupe na stanovišti ostrahy. Nebylo divu. Provedená dechová zkouška zařadila tohoto muže mezi pomyslné rekordmany, protože displej ukázal 3,49 promile alkoholu v dechu," uvedla mluvčí pardubických strážníků Lenka Uskobová.

OPILÝ BYL DO MRTVA

Muž nebyl schopen pohybu, takže jej strážníci převezli na záchytnou stanici, kde už nafoukal 3,71 promile. Zde ani nevadilo, že nebyl ve stavu, kdy by byl schopen komunikace. Jeho přestupek byl již několikátý v řadě a tak se jím místo strážníků bude zaobírat správní orgán.

Jenže to strážníci nevěděli, co je čeká dále.

Před autobusovým nádražím jim totiž skočil před auto 25letý mladý muž. A nezůstal jen před autem.

„Do jízdního pruhu mimo přechod pro chodce jim před služební vozidlo vstoupil mladý muž. Hlídce se podařilo zastavit automobil bez toho, aniž by došlo ke střetu," popsala Lenka Uskobová.
Jenže mladý muž vzápětí bez varování vyskočil na kapotu a následně i na střechu služebního vozidla.

„Následovala rychlá akce hlídky, kdy byl muž za pomocí hmatů a chvatů stažen z auta a strážníci mu přiložili pouta. Proč se mladík chtěl uvelebit na vozidle městské policie, nám není známo. Ovšem víme, že hlídka na místo přivolala záchrannou službu, která muže převezla do Pardubické nemocnice, kde se mladík již dříve léčil. Své chování bude mladý muž vysvětlovat správnímu orgánu," dodala Lenka Uskobová.