Ten má být za mřížemi až do roku 2017, a to za vraždu prodavačky z Mostu.

„Antonín Jóni poškozeného nejprve atakoval nejméně pěti údery otevřenou dlaní a dvěma údery pěstí do obličeje a poté, co se poškozený těmto úderům bránil, uchopil ho za oděv a uhodil s ním o betonovou podlahu cely. Když poškozený zvedl hlavu nad zem, dupl mu na ni rychlým pohybem s velkou intenzitou, patou," píše se ve spisu.

Následně měl napadený vrah zůstat nehybně ležet na zemi, chrčet a krvácet. Pokud by nedošlo k rychlé pomoci zdravotníků, došlo by podle státní zástupkyně Lenky Faltusové ke smrti poškozeného.

Napadený vězeň si z incidentu údajně téměř nic nepamatuje. Důvodem, proč na něho Jóni zaútočil, byla tepláková bunda, kterou mu prý obžalovaný odcizil a nechtěl vrátit. „Teď mi vyhrožují na Mírově i ve Valdicích, že pokud obvinění nestáhnu, tak by se mi mohlo něco stát," řekl muž, který po údajném útoku trpí bolestmi hlavy a požaduje odškodnění osm set tisíc korun. Poškozený byl ve vězení, kde nyní pracuje jako brusič a leštič kovových výrobků a zabývá se akvaristikou, kárně trestán za držení drog a SIM karty.

Jóni však tvrdí, že s ním žádný fyzický konflikt nikdy neměl. V daný den, který následoval po „šťáře" a zabavení mobilního telefonu na cele, se prý porval s jiným ze spoluvězňů. Poškozený měl pouze stát opodál. „Nenapadl jsem ho, jeho bundu jsem neměl. Nedokážu si to vysvětlit.  Když jsem odcházel na vycházku, byl v pořádku, neviděl jsem na něm žádné zranění," vysvětlil Jóni, který je finančně zavázán bývalému spoluvězni Ďuričkovi, jenž „sedí" za vraždu podnikatele Kočky.