V Rybitví na Pardubicku byla ráno jako klouzačka. Silnici zde v raních hodinách pokryla vrstva kluzké kapaliny a to v úseku od čističky odpadních vod k semtínské vlečce. Skvrna se táhla asi pět kilometrů.

Na místě zasahovali jako první strážníci Městské policie Lázně Bohdaneč. "Ráno jsme si při hlídání dopravy u zdejší školy povšimli, že se auta na silnici doslova smekají. Zjistili jsme, že stopa začíná u čistírny odpadních vod a končí u vlečky, kde si řidič nákladního vozidla zřejmě závadu uvědomil. Kvůli stavu vozovky jsme informovali operační středisko hasičů a silnici kvůli bezpečnosti uzavřeli," uvedl vrchní strážník bohdanečské městské policie Pavel Řehoř.

Na silnici se rozlila brzdová kapalina. Povrch vozovky se tak není kvůli kluzkosti sjízdný.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Pardubic, dále dobrovolní hasiči z Lázně Bohdaneč, pohotovostní služba Správy a údržby silnici Pardubického kraje, hlídky městské policie Lázně Bohdaneč a státní policie a také pracovníci inspekce životního prostředí. Doprava byla poměrně plynulá, pro řidiče jedoucí mezi Pardubicemi a Lázněmi Bohdaneč byla bez omezení.

"Podařilo se nám i zjistit majitele vozidla, které to způsobilo. Na místo se dostavil majitel dopravní firmy, které vozidlo patřilo a situaci řešil s velitelem zásahu," doplnil Pavel Řehoř.

Silnice byla po desáté hodině dopolední již zprůjezdněna. Povrch po ošetření sorbenty již neklouže.