Tak to třeba bylo i u 57letého muže, který cestu domů zvládl téměř bez chybičky. Ovšem spletl si vchody a vyčerpán marnými pokusy dostat se dál usnul přede dveřmi, kde jej našel soused. Strážníci po příjezdu muže probudili, ztotožnili, nasměrovali do správného vchodu a pro jistotu i doprovodili až k bytu.

Další opilý na tom byl podobně, i když trochu lépe. Trefil dům i správný vchod, ale už ne patro. A tam ho překvapily stolky s květináči, které tam „normálně" nikdy nebyly.

Květináče muž nejistou chůzí neminul a rozsypal. To se ale nelíbilo jednomu ze sousedů, kterému květiny patřily, a na dotyčného zavolal strážníky. „Strážníci viníka vyhledali, jeho jednání vyřešili a také dohlédli na úklid," uvedla mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Nejvíc aktivity však projevovala žena v jedné z pardubických restaurací, která si prý počínala jako tasmánský čert ze známého animovaného seriálu. „Žena se snažila vylézt na stoly, potom vybíhala z restaurace ven na vozovku a zase nazpátek. Strážníci u ní provedli orientační dechovou zkoušku, za jejíž výsledek by se nemusel stydět ani statný chlap. Přístroj totiž ukázal 3,47 promile. Jelikož se žena nacházela ve stavu, kdy neovládala své jednání a chování, byla převezena na záchytnou stanici, kde lékař rozhodl o hospitalizaci," řekla Lucie Klementová a dodala, že tato žena nebyla zdaleka jedinou osobou, co za poslední dny nadýchala přes tři promile a pardubičtí strážníci se s ní museli zabývat.