Evžen Báchor, šéf pardubických včelařů
Přiznám se, že smuteční obřady v choltickém zámeckém parku by mi vadily hodně. V tomto prostředí bychom měli pozorovat život. Návštěvníci sem obvykle nechodí proto, aby viděli někoho umírat. Považuji to za absurdní nápad.

Václav Mazal, pořadatel kulturních akcí

Chápu, že na tento nápad mohou mít lidé různé názory. Osobně v tom problém nevidím, protože jsem přesvědčen o tom, že smrt patří k životu. Ale na druhou stranu rozumím tomu, že tento krok může někoho i pohoršovat.

Jiří Petr, pardubický člen Akademie populární hudby

Smuteční obřady by mi tu vadily. Poslední rozloučení by se mělo odehrát v krematoriu či na hřbitově. V zámeckém prostředí si to nedovedu představit. Chápu, že je to pro městys příjem, ale raději bych hledal jiné, vhodnější místo.

Pavel Cejnar, moderátor

Z dob mého mládí znám choltický zámecký park velice zblízka a vím, co se tam dělo. Nemám problém se svatbami, ale smuteční obřad by si asi zasloužil důstojnější místo. Na druhou stranu pokud by to bylo výslovné přání nebožtíka, asi by se mu mělo vyhovět.

Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu, ředitelka Svítání

Smuteční obřady na netradičních místech podporuji. Proti choltickému zámeckém parku bych vůbec nic neměla. Naopak. Je to důstojné místo. Je pravdou, že jsme si zvykli smrt vytěsnit z lidského života, ale ona k němu přece patří.

Josef Raba, provozovatel choltické zámecké restaurace

Nemám s tím problém. Smrt beru jako součást života. Ani jako rodiče by mě smuteční obřad v zámeckém parku nepohoršoval. Dětem se to dá vysvětlit a když přijde nějaká osobní zkušenost v rodině, jsou na ni lépe připraveny.