1. červen. To je další, a všichni doufají, že konečný termín otevření Aquacentra Pardubice.

Vizualizace, ceník  – to všechno už je delší dobu známé. Definitivní datum otevření se však dosud stále odsouvalo. Vedení města totiž nechtělo otevřít plavecký areál v nedodělaném stavu. Nyní se ale zdá, že je vše na dobré cestě a obyvatelé Pardubic už od června budou moci plavat ve zbrusu novém bazénu, využít různých atrakcí nebo wellness zóny.

Chystá se i den otevřených dveří

Na 30. května je naplánováno slavnostní otevření, o den později by se měl konat den otevřených dveří, aby si všichni mohli prohlédnout kompletní zázemí Aquacentra Pardubice. Na 1. červen je pak naplánováno otevření plaveckého areálu pro veřejnost.

„Jsou to zatím jen pracovní termíny, které jsou ale reálné. Věřím, že se je podaří dodržet,“ uvedl náměstek pardubické primátorky Jindřich Tauber (ČSSD).
Společnost PAP Pardubice, která nový plavecký areál provozuje, prošla v poslední době personálním zemětřesením – odešel ředitel PAPu Jan Ľuptovský, rada města pak odvolala člena správní rady Alfreda Medeho a člena dozorčí rady Petra Ministra.

Podle Jindřicha Taubera ale došlo k rychlé konsolidaci společnosti, která prý už funguje normálně. V dubnu by měl být ve výběrovém řízení určen nový ředitel PAPu.

Město musí vybrat nové členy rad

Do 60 dnů musí být také doplněni členové správní a dozorčí rady.
„Šéf zastupitelského klubu ODS Petr Klimpl nám písemně oznámil, že občanští demokraté nebudou  do rad nominovat své členy. Naším kandidátem do správní rady je docent Šťastný, což je prvotřídní odborník, který dokonce učí na ČVUT. Předběžně s nominací souhlasil,“ pravila pardubická primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková.

O kandidátovi do dozorčí rady se zatím jedná. Podle primátorky vedení města nominací Šťastného vyslyšelo volání ODS po odbornících ve správní radě.
Plavecký areál se od roku 2010 nákladně přestavuje. Z původní budovy se zachoval objekt padesátimetrového bazénu, nově přibyl objekt wellness na místě dřívější výměníkové stanice. Z druhé strany na bazén navazuje prosklený akvapark vybudovaný místo skokanského bazénu. Opravy budou stát kolem půl miliardy korun, město na ně nedokázalo získat dotaci.

Lukáš Dubský