„Staveniště je připraveno a oploceno. Zchodníku na západní straně ČEZ arény musela být odstraněna trafika, zastávka MHD ve směru na Polabiny bude po dobu stavby zrušena a stanice meziměstských autobusů je ve směru na Hradec Králové přesunuta za Wonkův most. Dnes začíná přeložka kabelu,“ dodal Mede.
Do září letošního roku by měla být západní tribuna, která při nedávné přestavbě zimního stadionu na moderní víceúčelovou halu jako jediná nedoznala větších změn, dokončena. Kapacita ČEZ arény pak bude více než 10.000 diváků, ale hala získá i nové zázemí jak pro návštěvníky, tak pro sportovce. Městský rozvojový fond, který je vlastníkem ČEZ arény, zároveň vybuduje vtéto části i skladovací prostory například na uložení palubovky, která překrývá ledovou plochu vdobě, kdy hala patří míčovým sportům.
„Dostavba západní tribuny bude financována úvěrem. Má stát 131,8 milionu korun, ztoho 105 milionů uhradí formou splátek hokejový klub, zbývající část jde na vrub Městského rozvojového fondu,“ řekl Mede.
ČEZ aréna vznikla vroce 2001 přestavbou krytého zimního stadionu, který byl vybudován vletech 1958 – 1960. Výstavba moderní multifunkční haly využitelné nejen pro sport, ale i pro pořádání kulturních akcí a výstav, přišla město na více než 300 milionů korun.