Výsledky ankety Pardubického deníku
Byli jste spokojeni s vedením města Lázně Bohdaneč?
ANO - 10
NE - 51

Bude v Lázních Bohdanči referendum? Podle odpovědí lídrů jednotlivých kandidujících stran to rozhodně není vyloučené. Otázka těžby štěrkopísku v areálu Čertoříšský dokázala rozhádat současné zastupitelstvo a mnozí politici proto chtějí, aby o problému rozhodli sami voliči.

„Točí se v tom velké peníze, proto to musí být věc veřejná," uvedl lídr Změny pro Bohdaneč Vladimír Šebek s tím, že by rád udělal mezi lidmi anketu.

Vladimír Nevole z ČSSD prosazuje přímo referendum. Ale jsou i politici, podle kterých by mělo rozhodování zůstat na bedrech zastupitelů. „Proto byli přece zvoleni, aby rozhodovali o podobných věcech," nechal se slyšet lídr ODS Josef Štěpanovský.

Se strážníky jsou politici spokojeni

Zato s městskou policií jsou politici vesměs spokojeni. Oceňují především fakt, že se obyvatelé lázeňského městečka mohou cítit bezpečně.

„Ve městě je pořádek, problémové jevy trápící okolní města a obce se nám naštěstí vyhýbají," poznamenal Zdeněk Makovský, který povede kandidátku TOP 09.

Mnozí oceňují obětavost strážníků. „Strážníci neváhají pomoci občanům v nouzi bez ohledu na okolnosti," upozornil Miloš Pařízek z KDU-ČSL.

Někteří ovšem kritizují nákladnost městské policie. „Schválně jsem si zjišťoval, na kolik vyjde v přepočtu na jednoho strážníka městská policie v jiných městech. A zjistil jsem, že nás strážníci stojí více než jinde v republice," konstatoval Ladislav Štěpánek z uskupení SNK – Lázeňské město kultury.

Odpovědi ankety jednotlivých kandidátů najdete v tištěném vydání Pardubického deníku v úterním vydání na straně 2

Zvolte si svého starostu!

Kdo se stane starostou či primátorem ve vašem městě? Rozhodovat se bude při komunálních volbách, které se konají 10. a 11. října. Hlasovat o starostovi svého města ale můžete již teď na webu Pardubického deníku.
Hlasovat pro svého favorita můžete u pěti největších měst v bývalém okrese Pardubice, kterými jsou Lázně Bohdaneč, Sezemice, Holice, Přelouč a Pardubice.
S názory kandidátů na starostu se můžete seznámit na stránkách Deníku každé úterý. Příští týden budou na otázky odpovídat kandidáti ze Sezemic.