Vstupní hala, recepce a prostory pro občerstvení pacientů. To vše prošlo na Přeloučské poliklinice rekonstrukcí. Investice do úprav a vybavení přesáhla částku dva miliony korun.
„Není to první, ani poslední investice do rozvoje polikliniky. Díky silnému vlastníkovi můžeme investovat a měnit polikliniku ve špičkové a moderní zdravotnické zařízení. Přispěje to k lepší péči o naše pacienty," prohlásil ředitel Přeloučské polikliniky Zdeněk Kubr.

Úpravy také na druhé budově

V minulých letech došlo na Přeloučské poliklinice k rekonstrukci částí ordinací, výtahu, výměně oken a vybudování klimatizace na dětském oddělení. Úpravy se dotkly také druhé budovy polikliniky, která se nachází v Nádražní ulici. Tam bylo rekonstruováno kožní a gynekologické oddělení a vstup do budovy.

„Někdy se zapomíná na to, že když pacient přijde do nějakého zdravotnického zařízení, udělá si podle prostředí obrázek o tom, co ho uvnitř čeká. Rekonstrukci jsme udělali kvůli pacientům," informoval náš Deník ředitel Přeloučské polikliniky Zdeněk Kubr.
Úpravy včerejším slavnostním předáním nekončí. V letošním roce je ještě v plánu úprava plicní a neurologické ambulance, prostor pro administrativu a vybudování klimatizace v čekárnách a ordinacích ve třetím patře. Celková investice v letech 2010 až 2013 by se tak měla vyšplhat na sedmnáct milionů korun.

„V první řadě bych chtěla vyjádřit velkou pochvalu. Prostory v Přeloučské poliklinice jsou teď už na první pohled krásné. Hlavně musím zdůraznit, že rekonstrukce byla potřeba. Oceňuji hlavně sociální zázemí, bezbariérovost a vše, co tady dosud chybělo. Pacienti to jistě využijí. Důležitou součástí je i nové parkoviště. Měli jsme tu dlouhodobé problémy s parkováním a jsme rádi, že vlastník vyslyšel přání města a na vlastní náklady vystavěl parkoviště," konstatovala starostka Přelouče Irena Burešová.

Lenka Štěpánková