Moderátory akce Česko zpívá koledy, která se uskuteční ve středu 14. prosince od 18 hodin v Atrium Paláci Pardubice, budou stejně jako v loňském roce MIROSLAV HRUBAN a PETRA BERÁNKOVÁ z Českého rozhlasu Pardubice.

Ten je opět mediálním partnerem tohoto ojedinělého projektu našeho regionálního Deníku.

Jak se na letošní ročník těší MIROSLAV HRUBAN, který Česko zpívá koledy uváděl loni poprvé ve dvojici s Petrou Beránkovou?
Myslím, že je to skvělý nápad. Líbí se mi, jak se celé Česko v jeden den a čas spojí a všichni společně na náměstích, ulicích nebo třeba obchodních domech si zazpívají ty nejkrásnější české koledy. Jsem moc rád, že se tohoto projektu letos už podruhé mohu účastnit. Jen se přiznám, že mě na jednu stranu trochu mrzí, že si ten večer nemohu užít v roli diváka…

Jak jste prožíval vaši loňskou moderátorskou premiéru ve dvojici s kolegyní z Českého rozhlasu Pardubice Petrou Beránkovou?
Byl jsem celkem klidný, protože Petra Beránková akci Česko zpívá koledy v Pardubicích moderuje pravidelně a je tak trochu jejím maskotem. Loni jsme se sešli na třídě Míru a bohužel nám příliš nevyšlo počasí. Vybavuji si spoustu deštníků. Bylo jich tolik, že jsme ani neviděli na všechny lidi, co přišli a vydrželis námi i v tomto nečase. Letos se ale Česko zpívá koledy v Pardubicích přesouvá do prostor Atrium Paláce, takže tam máme jistotu, že pršet nebude. To je určitě dobrá zpráva nejen pro nás jako moderátory, ale i pro všechny, co si s námi budou chtít přijít zazpívat ty nejkrásnější české koledy.

Už na vás začala působit sváteční atmosféra?

Přiznám se, že zatím jsem kvůli množství práce ještě příliš nepostřehl nějakou sváteční, předvánoční atmosféru. Ale věřím, že až vyjdu do nějakého obchodu a ušlapou mě v něm lidé, tak mi asi dojde, že se nezadržitelně blíží Vánoce.

Máte nějakou oblíbenou vánoční koledu?

Určitě mezi ně patří všechny, které letos zazní na řadě míst České republiky díky projektu Česko zpívá koledy. Osobně mám rád ještě například Štědrej večer nastal.

A co říkáte na letošního hosta – pardubický Chlapecký sbor Bonifantes?

To je skvělá volba! S pardubickým Chlapeckým sborem Bonifantes jsem se už několikrát setkal na různých akcích. Je to báječný sbor, výborně vedený. Moc se na něj těším!