Celá řada hvězd bude k vidění na Cestovatelském festivalu, který se uskuteční od čtvrtka 17. do neděle 20. března v prostorách kongresového sálu Paláce Pardubice.

Ideální prostory

„Tyto prostory jsou pro tuto akci naprosto ideální. Nacházejí se v centru Pardubic, lidé si v obchodním centru mohou nakoupit, jít s dětmi do zdejšího kina, dá se tu i dobře zaparkovat," sdělila mluvčí festivalu Kristýna Řebíčková.

„Není jednoduché takovou přehlídku v Pardubicích uspořádat. Od původní myšlenky k skutečné realizaci festivalu uběhly dlouhé dva roky. Sladit termíny cestovatelských hvězd opravdu bylo hodně složité," nechala se slyšet Kristýna Řebíčková.

„Věříme, že se nám v kongresovém sálu Paláce Pardubice podaří uspořádat zajímavou akci. Většina lidí ráda cestuje nebo přinejmenším alespoň sleduje aktuální pořady o cestování například v televizi nebo rádiu, případně ráda čte publikace, které se touto problematikou zabývají," poznamenala mluvčí festivalu.

„Jsme rádi, že se nám pro pardubický festival podařilo získat cestovatelskou legendu Miloslava Stingla. Nabídek na vystoupení dostává spoustu, hodně si vybírá. Nakonec jsme ho přesvědčili i tématem – Sex v pěti světadílech," doplnila.

„Další hvězdou bude Jakub Vágner, který do Pardubic zavítá přímo z Amazonie. Lenka Klicperová se vrátila ze Sýrie, Petr Horký pro změnu z Mongolska," informovala náš Deník Kristýna Řebíčková.

„Všem těmto osobnostem chceme vytvořit takové podmínky, aby se do Pardubic každý rok chtěly vracet. Hlavním cílem je, aby si náš festival užily a aby je to tady bavilo," upřesnila mluvčí festivalu, jehož součástí bude i doprovodný program pro školy.

Obrovský zájem

„Máme radost z toho, jaký je o jednotlivé přednášky obrovský zájem. Ten, kdo si nechce nechat tuto akci ujít, by určitě neměl s koupí vstupenek váhat. K dostání jsou v předprodeji v pardubickém informačním centru na náměstí Republiky nebo online na webu Ticketportalu," vyjádřila se Kristýna Řebíčková a dodala, že sehnat jdou ode dneška do neděle také v Paláci Pardubice přímo u promo stánku Cestovatelského festivalu.