Zájemci naleznou podrobnosti na webových stránkách charity nebo se mohou přihlásit osobně v Domě techniky na náměstí Republiky, odkud bude akce pro Pardubice a okolí od čtvrtka řízena.

„Ideální je, pokud přijde celá trojice, jejíž jeden člen je starší patnácti let nebo která je takovou osobou doprovázena. Ale vítáni jsou i jednotlivci, můžeme z nich vytvořit skupinku až na místě," uvedla Vladimíra Karlová z Oblastní charity Pardubice. Kdo nechce koledovat v ulicích, může pomáhat v Domě techniky s organizací.

Sbírka bude slavnostně zahájena ve čtvrtek v devět hodin na Pernštýnském náměstí. Součástí zahájení je tradiční jízda tří králů na koních a vystoupení chlapeckého sboru Bonifantes. Koledníkům požehná pomocný biskup Josef Kajnek.

Koledníky můžete v ulicích Pardubic a v okolních obcích potkat až do středy 11. ledna, ale hlavním dnem bude nadcházející sobota. Největší část výtěžku je v Pardubicích určena na rozšíření pobytových odlehčovacích služeb pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Charita pro tento účel přestavuje rodinný dům v ulici V Ráji.