VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Češi stále dávají přednost tradici: kmínovému chlebu

PARDUBICE -V pardubickém výstavním centru Ideon byly ve středu 23. května zahájeny tradiční Dny chleba 2007, které ob rok pořádá v Pardubicích Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice. Zatímco foyer obsadily vzorky chlebů, které se uchází o přízeň poroty na titul Chléb roku, v hlavním sále vystavuje přes padesát výrobců a obchodníků z oblasti pekárenství.

24.5.2007
SDÍLEJ:

Na Dnech chleba v Pardubicích jsou k vidění i výtvory z pekařského těsta, které nejsou určeny pouze ke konzumaci, ale vykazují i umělecké ambice. Jedním z nich je také tento Dialog.Foto: DENÍK/Petr Doubrava

„Základní trend, ke kterému vždy patřil český konzumní chléb, to znamená směs žitné a pšeničné mouky bez jakýchkoliv dalších přísad, zůstává zachován,“ říká předseda svazu Stanislav Musil ke konzumním návykům tuzemských strávníků. „Ale podstatně se rozšiřuje směrem k cereálním výrobkům, tedy k těm, které obsahují různé částice celých zrn. Pořád tedy převažuje klasický kmínový chléb a běžné pečivo – rohlík, houska a tuková veka.“

Dny chleba pokračují ještě ve čtvrtek 24. května odborným seminářem, po němž bude vyhlášen Chléb roku 2007 jak v kategorii konzumní upečený na průmyslových linkách, tak řemeslně vyrobený v malých sériích. Do soutěže O nejlepší umělecký výrobek z pekařského těsta jsou přihlášeny čtyři výtvory. Své ceny si domů odvezou i výrobci nejlepší pekařské mouky.

24.5.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Dynamo zdolalo podruhé Motor. Tentokrát po obratu

Pohřesovaná Markéta Lohynská

Policie hledá vozidlo a jeho řidičku, která hrozí sebevraždou

Nepoučitelný zloděj, za čokoládu už mu hrozí soud

Pardubice - Krást se nemá. Krást opakovaně už vůbec.

Hádali se tak, až doma nikdo nezůstal

Pardubice - Každý do svého rohu. Žena šla spát k dceři, muž k mamince.

Hledaného poznala hlídka na ulici

Pardubice - Hledaný muž měl smůlu, hlídka strážníků jej poznala na ulici

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení