Akci, která má přiblížit, jak se žije slabozrakým či lidem s úplnou ztrátou zraku, pořádá Lions Club Pardubice s TyfloCentrem, v jehož programu je vrátit do života lidi s těžkou vadou zraku. Zájemci si tak budou moci vyzkoušet různé aktivity z pohledu slabozrakých a nevidomých.
Podle našich informací dnes čeká na návštěvníky Cihelny několik disciplín, které mají zdravým lidem simulovat právě život se zrakovým postižením. „Lidé si budou moci vyzkoušet plavání s klapkami na očích s vodičem, dále pak skok do bazénu v zaslepení očí či v neposlední řadě chůze v bludišti s páskou na očích s pomocí bílé hole. Zájemci budou mít rovněž možnost při komentované ukázce zjistit, jak zrakově postižení využívají ke své chůzi vodícího psa," popsali našemu Deníku provozovatelé Cihelny manželé Ministrovi.

Jednou z dalších disciplín bude i individuální aktivita „jeden na jednoho". „Návštěvník s páskou přes oči  bude mít k dispozici průvodce, který ho bude po dobu zhruba dvaceti minut doprovázet a dbát o jeho bezpečnost. Mohou si povídat, jít na procházku po areálu, zaplavat si, koupit si párek v rohlíku či třeba jít si zahrát minigolf. Cílem této aktivity je ukázat alespoň na chvilku běžný život člověka, který nic nevidí. Zdravý člověk si tak uvědomí, jak je důležité využívat sluch či hmat, ale i to, jaký je rozdíl v chůzi s průvodcem a bez něj," vysvětlila Ludmila Ministrová.

Součástí této akce bude rovněž velká soutěž v jízdě na tobogánu na čas o hodnotné ceny, kterou pořádá Lions Club Pardubice společně s manželi Ministrovými. Pardubičtí „Lioni" věnovali do soutěže hlavní cenu v podobě jízdního kola v hodnotě 10 tisíc korun či digitální fotoaparát za třetí místo. Provozovatelé Cihelny pak druhému nejúspěšnějšímu „závodníkovi" věnuji celosezonní volný vstup na koupaliště pro celou rodinu.