Vrchovatou porci zábavy, smíchu i potěšení, to vše slibuje 12. Dětský RWE super den, jenž se uskuteční již v sobotu 1. června na  pardubickém Dostihovém závodišti – Synthesia Parku. Brány závodiště budou veřejnosti otevřeny od 10 do 18 hodin.
Organizátoři chtějí nabídnout nespoutaný ohňostroj zábavy, smíchu a legrace. Návštěvníky totiž přijede pobavit  Michal Nesvadba (na snímku), skupina Maxim Turbulenc, dívčí skupina Diamond Cats, Klaun Ferda, Tom a Jerry, Kačer Ronald nebo Milky Bar Fešáka Pína. Chybět nebudou ani hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Tomáš Nosek, Jiří Cetkovský a Jan Semorád, zpěvačky Markéta Kadetová a Gábina Jiráčková.

Kočárem po trase Velké pardubické

Připravena bude také spousta atrakcí. Mimo jiné face painting, tetovací studio, laserová a airsoftová střelnice, taneční automaty, stolní fotbálky, šlapací káry, skákací hrady a skluzavky, houpačky, ZOO koutky, projížďky na koních, vyjížďky kočárem po trase Velké pardubické, trenažér na motorku a automobil, zahradní železnice, laboratoř mladých chemiků, kosmeticko-kadeřnický salon, footbag, ukázky dovedností Červeného kříže a hasičského sboru a spousta dalších.
„Naším cílem je vytvořit z 12. Dětského RWE super dne nezapomenutelný zážitek, který dětem splní všechna jejich přání. Chceme jim vykouzlit den, na nějž se budou po celý rok těšit a který pro ně bude fakt super. Prostě opravdový svátek zábavy, nevšedních zážitků, smíchu a radosti. Věřím, že  se nám to stejně jako v předešlých letech podaří. Srdečně zveme celé rodiny nejen z Pardubic, ale i ze širokého okolí," konstatovala Gabriela Čebišová z agentury Czech marketing, která Dětský RWE super den ve spolupráci s Dostihovým spolkem pořádá.

Na své si přijdou i milovníci soutěží. Po celý den totiž bude možné soutěžit na více než dvaceti stanovištích a za obdržená razítka získat sladké odměny. Soutěžní karty navíc budou slosovatelné  a hrát se bude o zájezd do Chorvatska a další dárky.

Vyhněte se kolonám a získejte dárek

„Kyvadlová doprava je zajištěna z vlakového nádraží zdarma. Jízdní řád najdete na www.detskysuperden.cz. V letošním roce opět vyhlašujeme akci Mámo, táto, nechme doma auto! Přijeďme na kole, kyvadlovou dopravou nebo pěšky a získejme dárek.  Takže kdo chce získat malý dárek a udělat radost životnímu prostředí, ten přijede autobusem, osedlá kolo nebo přijde pěšky. Udělá tak radost nejen městu Pardubice a životnímu prostředí, ale i sám sobě, neboť se tím vyhne možnému čekání v koloně," řekla Gabriela Čebišová.

Lenka Štěpánková