„Jsme rádi, že hokejový klub zpestřil našim dětem trávení vánočních svátků. Nejde pouze o hmotnou věc, ale také o to, že dárky dostaly krásně zabalené přímo od hráčů. To je takové to dýchnutí Vánoc, jak si je všichni představujeme," konstatovala ředitelka Dětského domova Pardubice Zdenka Hrubešová.

Děti jsou zvány na klubové akce, dále pro ně klub pořádá nadační běh. „Dětský domov Pardubice mám velmi ráda, moje maminka tam dvacet let pracovala. Jsem ráda, že sem hráči zavítali a strávili alespoň krátce předvánoční čas s dětmi, které jsou bez rodiny. Snad jsme jim udělali radost," řekla event manažerka klubu Lenka Šmidberská.

Pěkná akce

„Všichni jsme velmi rádi přijeli, obdarovali jsme děti dárky, které si přály. Bylo pěkné vidět radost a vděk za naši přítomnost a dárečky, které jsme jim dovezli. Byla to moc pěkná akce," sdělil kapitán A týmu Dynama Tomáš Rolinek.

„Přijeli jsme předat dárky, bylo to moc fajn. Děti si pro nás připravily pěkné vystoupení. Dýchla na nás vánoční atmosféra, člověk se hned zprostí jiných myšlenek," uvedl Petr Čáslava.

Napsat o dárek

Hokejový klub podporuje Dětský domov Pardubice několik let. „Děti dostaly příležitost napsat o dárek a hokejisté jim je koupili a přivezli. To je další schůdkem ke spokojeným vzpomínkám na dětský domov, až nás jednou opustí. Snažíme se potlačit všechno negativní a vyzdvihnout pozitivní. Už sám vzor sportovce je velmi prima," poznamenala ředitelka pardubického dětského domova.

„Koupil jsem kosmetiku, většina dětí to měla podobné," řekl Petr Čáslava. „V kabině jsme si rozebrali jednotlivá přání a napsali jméno, co kdo komu koupí. Měl jsem vybranou Kristýnu, které je dvanáct let. Jejím přání byla černá mikina, tak jsme ji s manželkou objednali a koupili," nechal se slyšet Rolinek.

(dub)