Čtvrtstoletí své existence si škola připomněla už na začátku školního roku, na který nachystala dárek v odobě křtu nového atletického oválu, který vyrostl na zahradě školy v Komenského ulici. „Ovál je velice potřebný. Žákům a klientům, především těm upoutaným na vozík, umožní pravidelný pohyb. Ten má pro jejich vývoj a kvalitu dalšího života zásadní význam,“ uvedla ředitelka školy Svítání Miluše Horská.

Ovál rovněž usnadní výuku žáků, kteří mají problém při chůzi na trávě. „Nápad na školní atletický ovál se zrodil před třemi lety. Byl to běh na dlouhou trať, ale jsme rádi, že se nám povedlo dosáhnout kýženého cíle,“ shrnula Miluše Horská.

Atletika je mezi žáky školy hodně populární. „Při pořizování oválu jsme kladli důraz také na bezpečnost. Proto jsme jako povrchovou úpravu zvolili tartan, který tlumí případné pády a odřeniny z něj se mnohem rychleji hojí. Je trvale elastický, šetrný ke kloubům, snadný na údržbu a měl by být i odolný vůči různým povětrnostním vlivům,“ dodala zástupkyně ředitelky školy Markéta Hujerová. 

Slavnostní křest oválu, jenž stál 473.973 korun, se odehrál za účasti mnoha hostů. O požehnání oválu se postaral pardubický arciděkan Antonín Forbelský. „Už dlouho jsem neběhal, ale pro Svítání jsem to rád udělal,“ poznamenal Antonín Forbelský.