Od pátku do neděle bude Svítkov centrem plochodrážního sportu. Jede se série závodů a kvalifikací, která v neděli vyvrcholí 68. ročníkem Zlaté přilby města Pardubic.

Co pro příznivce motosportu znamená zábavu, bude znamenat i velkou dopravní zátěž. Odlehčit se jí bude snažit Dopravní podnik města Pardubic, který posílí autobusovou dopravu mezi centrem města a svítkovským závodištěm. Individuální cesta autem bude totiž o víkendu to nejhorší možné řešení, které můžete zvolit.

JEĎTE AUTOBUSY!

„Ve Svítkově bude linka číslo 15 obousměrně vedena odklonem po místní komunikaci kolem hřbitova a ulicí Motoristů. Spoje vynechají zastávky Popkovice, křižovatka a Svítkov, stadion ve směru do Srnojed. Nejbližší obsluhovaná zastávka pak bude Svítkov, park," uvedla mluvčí pardubického dopravního podniku Jitka Malinská.

Po ukončení závodu bude zajištěn rozvoz diváků ze zastávky Svítkov, park.

V neděli bude na zastávce Svítkov, park zřízen i předprodej jízdenek. Do posilových spojů Dopravního podniku města Pardubic bude umožněn nástup jen předními dveřmi.

V posilových spojích platí shodné přepravní a tarifní podmínky jako na pravidelných linkách. Bližší informace a podrobné jízdní řády najdete na webových stránkách pardubického dopravního podniku.