MODERNÍ TECHNOLOGIE A NOVÉ ROZVODY
Kuchyň se dočká nové podoby a vybavení, většinu elektrických spotřebičů nahradí plynové. Opravena bude také strojovna vzduchotechniky a změny čekají i některé venkovní části. Stávající zastřešení vstupu do domova nahradí prosklené zástřeší, vstupní rampa bude rozšířena.

„Rekonstrukce se bude týkat zejména úprav stávajících dispozic kuchyňského provozu. Jídelna bude zmenšena, tolik potřebný prostor tím získá vlastní kuchyň, která bude rozšířena. Přibude zde nové mycí centrum, stravovací provoz bude vybaven moderní technologií a vyměněny budou také stávající podlahy, rozvody vody, kanalizace, plynu, elektroinstalace, vzduchotechniky a vytápění," uvedl ředitel Sociálních služeb města Pardubic Petr Krejčí.

Současný stav stravovacího provozu domova už není dostačující ani z hlediska stavu technologií, ani výrobní kapacity. O potřebě řešení tohoto problému se hovoří deset let.

„Stávající stravovací provoz v domově funguje od roku 1995, technologické prvky jsou na hraně použitelnosti. Současný stravovací provoz navíc neslouží pouze klientům Domova pro seniory U Kostelíčka, využívá ho také Domov pro seniory na Dubině, Denní stacionář Slunečnice a pečovatelská služba. Kuchyň je na absolutní hranici svých kapacit, připravuje se v ní až 1000 obědů denně a velký počet celodenní stravy pro uživatele pobytových služeb. Počítáme i se změnou vnitřních dispozic, která umožní navýšení kapacity kuchyně na požadovaných 1500 obědů," řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký.

Opravy by měly být hotové v příštím roce. Město už za projektovou dokumentaci zaplatilo 950 tisíc korun bez DPH.