Před kolaudací je dostavba zázemí pardubického skateparku. Přidala sportovišti na atraktivitě i komfortu nejen pro sportovce, ale také pro diváky a personál. Díky specializované prodejně, ale také plánované dostavbě haly a obměně překážek by se měla zlepšit rovněž ekonomika provozu areálu, který ročně navštíví na 5000 vyznavačů freestyle sportů.

„Dostavba zázemí přišla zhruba na sedm milionů korun. Díky ní mohla být změněna dispozice celého zázemí skateparku. Přibyly tu šatny a sprchy pro sportovce, sociální zařízení pro diváky a podobně," řekla náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková.

Přístavba naváže na původní zázemí

Nová přístavba navazuje na původní zázemí pardubického skateparku, otevřeného v polovině roku 2007. Tehdy šlo o areál s největší zastřešenou plochou pro freestyle.

„To bohužel už neplatí, za dobu provozu pardubického sportoviště areálů pro freestyle sporty v České republice značně přibylo. Stejně tak i velkých areálů, které mají halu a u ní podobně velkou zastřešenou plochu, jako má pardubický areál. Velikost pardubického sportoviště dnes spočívá především v jeho aktivitách," sdělil Deníku správce skateparku František Solař.

Ty jsou zaměřeny převážně na děti a mládež. Z tohoto popudu také v Pardubicích skatepark před osmi lety vznikl.

Pořádají deset až patnáct akcí ročně

„Ročně se u nás koná deset až patnáct akcí. Podle nastavené strategie pořádáme nejvíce akcí pro děti a mládež – závody, víkendové a prázdninové kempy. Tento jedinečný koncept a kvalita akcí pro mládež nemá v České republice konkurenci," dodal.

„Za každou investici do rozvoje sportovišť jsem rád. Skatepark ročně navštíví několik tisíc sportovců, zejména z řad mladých. Přál bych si, aby zlepšené zázemí přitáhlo další mladé lidi ke sportu," prohlásil náměstek primátora pro sport Jakub Rychtecký. Areál nedaleko vlakového nádraží postavilo na ploše téměř 1600 metrů čtverečných město v roce 2007. Vybudování skateparku přišlo na 20,85 milionu korun, z toho čtyřmi miliony na stavbu přispěl stát.

„Na své si tu přijdou nejen jezdci na skateboardech, ale také na in-linech, koloběžkách či kolách BMX. Při prestižních akcích, jakými bylo například mistrovství Evropy ve scooteringu, ale i při pravidelných mistrovských šampionátech se mohou mladí pardubičtí freestylisté inspirovat zkušenějšími kolegy," doplnila Nataša Hradní z tiskového úseku pardubické radnice.