Akce na závodišti v Pardubicích přilákají tisícovky lidí, příkladem jsou výstava Koně v akci, festival taneční hudby Summer of Love či dostihový závod Velká pardubická. Kvůli velké návštěvnosti hudebního festivalu byl letos poprvé na téměř jeden den uzavřen obchvat města od Hradce Králové na Chrudim.

"Parkovací stání lze udělat na pozemcích mezi železniční tratí a přístupovou cestou k závodišti. Pozemky jsou armády a budeme o ně usilovat. Je tam náletový les, křoviska, do budoucnosti by se tato část upravila," uvedl Deml. Podle Demla tak vznikne 500 parkovacích míst, což potřebách závodiště zcela stačit nebude.

Dočasná parkovací stání dosud vznikají u nadjezdu na malé louce. Lidé velmi často nepoužívají most, aby se dostali na závodiště, ale přebíhají frekventovanou silnici na Chrudim. "Rádi bychom využili tohoto místa k parkování, přístup by byl kolem administrativní budovy Parama. Musí se vše vyřešit podle norem," dodal Deml.

Ředitel Dostihového spolku Jiří Kunát řekl, že závodiště má ve výstavbě parkovacích ploch velmi omezené možnosti. Obléhá jej letiště, silnice a železniční trať.

"Nemáme mnoho ploch, které by se daly využít. Zvláštní parkovací režim mají dvě až tři akce, například Velká pardubická, výstavbou parkoviště nebude u těchto akcí problém jednoznačně vyřešen, ale zmírní se nápor v přilehlých obvodech závodiště," řekl Kunát. Dalším řešením nedostatku parkovacím míst je odstavení aut na I/37, dodal Deml.