Částkou 4,8 milionu korun přispěje hlavní partner jednoho z nejtěžších dostihů planety – Česká pojišťovna.

Ta se stala generálním partnerem tohoto svátku turfu poprvé v roce 1991, od roku 1995 je partnerem každoročním.

„Jsme hrdí, že letos můžeme být generálním sponzorem tohoto unikátního dostihu již po dvaadvacáté a že prostřednictvím spolupráce s Dostihovým spolkem pomáháme udržet dlouholetou tradici Velké pardubické. Jsem přesvědčen, že Velká pardubická a Česká pojišťovna mají hodně společného. Mimo jiné je to i mnohaletá tradice, která za pojišťovnou i dostihem stojí a která přispěla ke zvýšení prestiže celého závodu," řekl člen nejvyššího vedení pojišťovny Radek Moc.

Spolupráce potrvá

„V dnešní době není jednoduché sehnat pro akce tohoto typu takové partnery, jako je Česká pojišťovna. Proto mě těší, že jsme se dohodli na spolupráci nejen v tomto roce, ale i pro rok 2016 a jednáme i o případné možnosti podpory v dalších letech," nechal se slyšet náměstek pardubického primátora Jan Řehounek, který je zároveň členem představenstva Dostihového spolku.

„Těší nás, že i noví majitelé České pojišťovny vnímají tuto spolupráci jako oboustranně prospěšnou a že bude pokračovat i nadále," podotkl ředitel Dostihového spolku Michael Skalický.