„Je to velmi složitá tajenka a já se necítím kompetentní ktomu vyjadřovat. Nevím, jestli je vtéto hře zapojeno hodně lidí. Nejsem ten, který by celý případ nějak rozklíčoval. Já jsem vněm měl poměrně jednoduchou úlohu– postarat se oBarboru,“řekl.

Bývalý šéfdramaturg VČD už prý informoval šumperskou policii, že se vrátil zpátky do Česka a že jí je kdispozici. „Nechal jsem jim na sebe kontakty, aby mě mohli kdykoliv najít. Jsem ochoten policii předložit závěrečný protokol zvyšetřování vNorska. Vněm se praví, že jsem se dopustil pouze toho, že jsem zaměňoval jednu osobu za druhou, to znamená Barboru za Adama, a že mi za to byla udělena pokuta, která se mi tímto odpouští,“ prohlásil Martin Fahrner.

Proč se do celé kauzy zapletl? „Chtěl jsem pomoct člověku, kterého považuji za dobrého, až vlastně nejlepšího zlidí, jaké jsem kdy vživotě potkal, někomu, kdo vypadal, že je ve velké nouzi. Nebylo mým cílem nikoho zesměšňovat, přelstít nebo si zněj dělat srandu,“ podotkl Martin Fahrner, jenž si za svým jednáním stojí. „Pochopitelně kdyby šlo najít nějaký přirozenější způsob, tak by se asi použil, ale už to prostě proběhlo tak, jak to proběhlo,“ uvedl bývalý šéfdramaturg VČD, jenž se prý úkolu poskytnout Barboře Škrlové identitu svého syna Adama chopil proto, že se svou rodinou nebyl tak nápadný. „Nejsme zBrna a stáli jsme trochu dál od tohoto případu. Nebyli jsme vněm nějak zasvěcení, takže to bylo svým způsobem dobře zvolené,“ prohlásil.

„Jako součástí kauzy, kde jde otýrání dětí, se necítím dobře. Musel jsem ale počítat stím, že když pomůžu Barboře, která je sní spojována, tak sní časem budu spojován ijá. Mrzí mě to, ale Barboře bych pomohl znovu a rád, protože si ji vážím,“ řekl přesvědčivě súsměvem nartech.

Co bude sFahrnerovými dál? „Moje žena už tu opráci přišla, já se pravděpodobně přihlásím na úřad práce. Nepočítám stím, že by tu bylo mnoho volných míst dramaturgů vŠumperku, takže asi požádám orekvalifikaci a najdu si nějaké jiné zaměstnání. Nebude mě to mrzet, protože jsem rád, že jsem Báře mohl pomoct,“ zopakoval bývalý šéfdramaturg VČD, jehož však vNorsku Barbora Škrlová obvinila ze sexuální zneužívání. „Sám na to nemám vysvětlení. Nevím, jestli myslela mě, nechápu to a bylo mi ztoho velmi těžko. Když se rozhodnete, že někoho budete ochraňovat a pak se objeví takové nařčení, tak je to strastiplné,“ reagoval Martin Fahrner, jehož prý čas strávený sBarborou obohatil ospoustu věcí. „Hodně toho ví a umí. Myslím, že jsem toho od ní víc obdržel, než jsem jí dal,“ přemítal.

Barbořina otce Josefa Škrlu, který je vČesku označován za vůdce sekty, charakterizoval jako slušného a hodného člověka. „Osobně si ho velice vážím, ikdyž některé věci nechápu,“ uzavřel dramaturg.