Ten se od čtvrtka do neděle už potřetí za sebou koná v Domě kultury na pardubickém sídlišti Dukla. Organizátoři počítají se zhruba sedmi stovkami hráčů, kteří na Duklu dorazí. To je asi o sto účastníků víc než v loňském roce.

„Očekáváme celkem okolo 700 registrací. Během festivalu počítáme, že dorazí ještě několik desítek lidí z Pardubic a okolí, aby navštívili deskohernu, která je přístupná zcela zdarma a kde si mohou zkusit zahrát deskové či karetní hry," uvedl hlavní pořadatel GameConu Karel Nejedlík.

VE VOLNÉM ČASE

Se zvyšujícím se počtem účastníků se rozrůstá také organizační tým. Letos čítá asi 25 lidí. „Před pěti lety nás byla polovina. Stejně tak narůstá i počet lidi, kteří se starají o program přímo na místě, letos jich máme 110. Celý organizační tým akci pořádá dobrovolně ve svém volném čase a podpora lidí během akce je pro nás velmi důležitá motivace, proč dělat další ročník," dal nahlédnout do zákulisí GameConu hlavní organizátor.

Organizátorských změn by si ovšem běžný účastník festivalu neměl ani všimnout. K viditelným změnám patří, že se pořadatelé snaží zdůraznit téma, které se prolíná celou akcí. Letošní ročník rámuje mafiánské téma. Tomu byla přizpůsobena propagace akce, některé aktivity včetně stylového zahájení festivalu či večerního setkání ve stylu 30. let minulého století.

„Záběr našeho programu je opět o něco širší než v minulých letech, jak do pestrosti, tak do počtu jednotlivých aktivit – letos jsme připravili téměř 300 různých her," podotkl Karel Nejedlík.

ČASTÉ STĚHOVÁNÍ

GameCon se v minulých letech často stěhoval – z Olomouce do Pardubic, poté do České Třebové a Mohelnice. Nyní již potřetí našel zázemí v Domě kultury Dukla a v přilehlém internátu.

„Je to pro nás velmi příjemná lokalita. V internátu je dostatek pokojů pro ubytování všech účastníků. A v širším okolí najdeme dostatek různorodých místností pro všechny naše aktivity. V kulturním domě máme k dispozici velký sál, který mohou zaplnit deskové hry. Na venkovní hry se nám hodí hřiště a zahrady. Náš záběr je široký, takže i paleta potřebných prostor je velmi široká," dodal Karel Nejedlík s tím, že se organizátorům podařilo dojednat také dotaci od města.