"Jarní dny pro některé z nás značí nový začátek. Děláme úklid svých domácností a vytřídíme mnoho věcí, které chceme vyhodit. Takové věci, ale mohou udělat radost jiným lidem. Každý, kdo chce udělat radost druhým i sobě, se může účastnit blešího trhu při Festivalu s duší. Registrovaní zájemci mohou rozprostřít deku v trávě, na ni vyložit své nepotřebné věci a v příjemné atmosféře si užít festival plný hudby, fotografií a cirkusových kousků. Účastníci blešího trhu často u svých stánků nabízejí drobné pohoštění, s nakupujícími poklábosí. Je to příjemný čas pro spolubytí všech, kteří mají chuť a čas se zastavit," řekla Leona Hovorková z Péče o duševní zdraví.

V průběhu festivalu se zároveň koná sbírka věcí pro lidi s handicapem. Tentokrát jde o vybavení pro lidi s duševní nemocí, kteří chtějí žít samostatně. Do začátku se jim hodí povlečení, prostěradla, ručníky, utěrky nebo kuchyňské vybavení. Návštěvníci akce se mohou účastnit i dalšího doprovodného programu. Po celé odpoledne bude probíhat cirkusový workshop vhodný pro malé i velké. Můžete si vyzkoušet žonglování, točení talířů na tyčce nebo balanc, ale i zazpívat známé písně. Po odpoledním zkoušení přijde na závěr opravdové cirkusové vystoupení všech, kteří trénovali.

Zajímavá bude i putovní fotografická výstava s názvem Neviditelní lidé. Jde o fotografie lidí, kteří zvládají pracovat, studovat, starat se o své rodiny a to vše se závažnou duševní nemocí. O těchto lidech se bude promítat i krátký dokument s následnou debatou. Na závěr bude formou prezentace představena metoda zotavení lidí s duševním onemocněním. "Po celý den můžete zkusit štěstí v tombole a vyhrát zajímavé ceny jako krmivo pro zvířecí miláčky, power banku a mnoho dalších cen," dodala za organizátory Leona Hovorková.