Postup ČSTV se ale nelíbí pardubické radnici, která má s tímto místem jiné záměry.

Předseda krajské organizace ČSTV Zdeněk Čihák včera potvrdil, že jednání se zájemcem pokračují a do roku by se mělo rozhodnout, zda se prodej uskuteční, či ne. „Chtějí od nás halu odkoupit a na jejím místě vybudovat něco, co by sloužilo sportovním aktivitám a samozřejmě komerčním záležitostem,“ uvedl Zdeněk Čihák. Podle něj však má stále přednost dostavba sportovní haly, k tomu se ale město ani nikdo další nemá.

Problém haly, která řadu let hyzdí město, je mimo jiné v tom, že pozemky pod ní nepatří ČSTV, ale státu. Navíc má o ně zájem město, které by je chtělo směnit se státem za jiné, například za pozemky v ulici Na Spravedlnosti, kde se plánuje výstavba krajského soudu a zastupitelství.

„Chtěli bychom v této části pozemky scelit od bývalých jatek až po budovu sociální správy,“ nastiňuje plány do budoucnosti primátor Pardubic Jaroslav Deml. Prodej haly se tak ČSTV nemusí podařit, protože město se může zasadit o to, aby případný zájemce o halu nezískal důležité pozemky, na nichž její základy a konstrukce leží.