„Plemeno Jack Russel terriéra (JRT) je velice temperamentní a tvrdohlavé. I přesto se tito pejsci rádi učí novým věcem," řekl předseda klubu Agility JRT Pardubice David Říha. Dokážete si představit, že pes umí zazvonit na zvoneček, schovat se do krabice a válet na povel sudy? To vše a mnohem více mohli vidět včera návštěvníci areálu hiporehabilitace a jízdárny Apolenka ve Spojile při Hravém odpoledni na farmě.

Slalom na trati

„Pejsci jsou přizpůsobiví, umí rozlišovat pravou a levou stranu, a to třeba i proto, aby si zkrátili trať při agility. Diváci v Apolence mohli vidět též skokové a probíhací prvky na trati. Tím nejsložitějším prvkem byl slalom, při kterém pejsci musí sami přemýšlet a zkoordinovat pohyb," nechal se slyšet David Říha.

Pes k neutahání

„Toto plemeno je určeno převážně pro sportovce a zkušené pejskaře. Jedná se o pejska, kterému se nikdy nevybijí baterky. Je zkrátka k neutahání. Jsou dva druhy pejsků. Jedni se učí povely za pamlsky a druzí si vystačí s hračkou," poznamenal David Říha.
Na programu akce, kterou uspořádala Koalice nevládek Pardubicka,  byl i křest mláďat. Křtili se dva oslové (Artuš a Bella) a lama Aladin.