Vítáme vás u dalšího dílu našeho seriálu Hubneme s Deníkem, který pro vás připravujeme spolu s McBody fitness v Rožkově ulici v Pardubicích.

Tentokrát se naše soutěžící vydaly na hodinu power jógy. Že se tady nedá hubnout? Možná ne tak rychle, ale i tento typ cvičení má své místo v naší soutěži.

„Powerjóga je připravena tak, aby zlepšovala fyzickou kondici, formovala postavu, zlepšovala ohebnost kloubů a pružnost svalové tkáně, protahuje zkrácené svaly, účinně likviduje kalorie, zlepšuje držení těla a působí preventivně proti bolestem zad," vyjmenovala výhody trenérka a manažerka McBody fitness Gabriela Kristlová.

Powerjógovou hodinu si samozřejmě vyzkoušela i Jana Nermuťová, poslední z našich soutěžících, kterou jsme si ještě nepředstavovali.

„Já se třeba přiznám, že jóga pro mě není tím hlavním sportem. Nezpotím se u ní, takže mi nepřipadá, že hubnu. Na druhou stranu jsem si ale vyzkoušela, že mám pružnost a výdrž a cvičení mi v žádném případě nepůsobí problémy," svěřila se po józe Jana Nermuťová. 


O hubnutí nemusíte jen číst, ale i se inspirovat. Zkuste si dodat odvahy a přijít si cviky vyzkoušet. První hodinu máte v McBody zdarma!

Rady trenérky Gábiny pro Janu NermuťovouJana Nermuťová je poslední z našich čtyř soutěžících a dnes si ji představíme.
Janě Nermuťové je 52 let. Při výšce 164 centimetrů a v začátcích cvičení vážila 77,6 kilogramů. Její optimální váha by se měla pohybovat v rozmezí 65 až 72 kilogramů. Jana na tom tedy rozhodně není nijak špatně. Trápí ji spíš větší obvob břicha a pasu, kde má rozmezí 110/97 centimetrů.
Co na to říká naše trenérka Gabriela Kristlová?
„Jana přichází se záměrem dobře se cítit. Její cílový stav je mínus pět kilogramů! Myslím, že to pro začátek bude stačit a že sama se sebou budete spokojená.
Obvod pasu je ke zhodnocení zdravotních rizik postačující. Obezita je jedním ze základních faktorů rozvoje metabolického syndromu. V praxi není důležitý celkový podíl tukové tkáně, ale její rozložení. Mluvíme o abdominální obezitě – nahromadění tuku v oblasti břicha. Za rizikové hodnoty se považuje obvod pasu větší než 80 centimetrů u ženy.
Není dobré hubnout větší rychlostí než 1 až 1,5 kilogramu za týden. To jsou úbytky, které se dají dlouhodobě udržet. Nehubněte proto, abyste uspěla v naší soutěži, ale kvůli sobě, abyste se cítila dobře, mohla nosit své oblíbené oblečení a abyste byla sama se sebou spokojená."

Gabriela Kristlová, 
manažerka a lektorka McBody fitness