Jen houšť a větší kapky… Dobročinných sportovně kulturních projektů pro děti totiž nikdy není dost. A měli by se brát s plnou vážností a pochopením. Nikdy nevíte, jestli neonemocní některé z vašich blízkých.

Proto, v dětském světě tolik ceněná, jednička s hvězdičkou patří organizátorům projektu I hvězdy mají srdce a pomáhají. S radostí se ho zhostili občané obce Živanice, hráči fotbalového klubu TJ Přelovice a zástupců společnosti AFK Sport, spol. s r.o. Je určen k podpoře nemocné sedmileté Michalky Hlaváčkové z Dědka u Lázní Bohdanče.

HRDINOVÉ Z WEMBLEY

První část projektu spatří světlo světa od 17 hodin. V areálu TJ Sokol Živanice se koná benefiční utkání hráčů fotbalové reprezentace České republiky, kteří nastoupili v roce 1996 při finále mistrovství Evropy. Příznivci „kulatého nesmyslu" se tak mohou těšit na účast např. Pavla Kuky, Vladimíra Šmicera, Luboše Kubíka, Miroslava Kadlece, Tomáše Ujfalušiho a dalších.

„HOKEJKY" NA TRÁVĚ

Druhý díl této charitativní akce odkrojí v neděli 26. června v 17 hodin hokejisté obou východočeských metropolí. Ale na „trochu" jiném povrchu než jsou zvyklí. „Nesmlouvavá řež" HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield se totiž uskuteční exhibičnímu fotbalové utkání. Opět v živanickém kulturně sportovním areálu.

PLEJÁDA SPORTOVCŮ

Součástí tohoto projektu bude také dražba předmětů veřejně známých osobností, klubů a samotných sportovců. Tuto akci již podporují a předměty do dražby věnovaly či přislíbily tyto osobnosti: Gabriela Soukalová, Karolína a Kristýna Plíškovy, Andrea Hlaváčková, Eva Samková, Tomáš Plekanec, Dagmar Pecková, Tomáš Kraus i Petra Kvitová, hráči AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, FK Jablonec, Sigmy Olomouc, Dukly Praha a další.

VÝTĚŽEK PRO RODIČE

Míša kvůli vážným zdravotním problémům, které u ní nastaly patrně v souvislosti s očkováním a rozsáhlou dechovou i srdeční zástavou, váží pouhých patnáct kilogramů. Neovládá vlastní tělo ani řeč. Tedy nechodí, nesedí sama bez opory, komunikuje pouze přes obrázky a speciální piktogramy. Proto potřebuje nepřetržitou péči své rodiny, která je enormně náročná časově, finančně i na psychiku. Více informací najdete na webu www.pomoztemisce.cz. Tak neváhejte a pomozte!

Výtěžek z projektu bude věnován rodičům Míši na zajištění životně důležitých věcí, zdravotnických i rehabilitačních potřeb, léků a vybavení. Případně dalším vybraným dětem s podobným handicapem.