Pamětníci a pozůstalí se sejdou v sobotu odpoledne u pomníčku, který připomíná oběti největšího železničního neštěstí na území České republiky. V pondělí 14. listopadu při srážce osobního a parního vlaku zahynulo 118 lidí, 110 jich bylo raněno.
Černá žulová deska, u níž se pietní akt uskuteční, se nachází mezi vlečkou a železniční tratí jihovýchodně od obce Stéblová.

Starosta Stéblové Vladimír Exner uvedl, že se nechystá velká akce. Přítomní položí květiny a uctí památku zesnulých minutou ticha.

U pomníku promluví také Jaruška Hlaváčková z Čeperky, které tehdy – v listopadu 1960 – v troskách dvou vlaků zahynul otec. „Přečtu jména třinácti obětí z Čeperky, čtyř obětí z Podůlšan a jedné oběti z Opatovic. Připojím i vzpomínku na jejich pozůstalé rodiny," popsala Jaruška Hlaváčková. Proslov zakončí vlastními verši věnovanými zesnulému otci.

Vzpomínkového aktu by se měl zúčastnit i kněz, který se za oběti tragédie krátce pomodlí.

Malá obec Čeperka s 13 mrtvými byla po nehodě jako ochromená. Pamětníci dodnes vzpomínají na tísnivou atmosféru dní následujících po neštěstí i na státní pohřeb obětí, na který se do Čeperky sjeli uctít památku lidé z širokého okolí. Uskutečnil se 19. listopadu 1960.