„Na konferenci bude prezentováno pět prací studentů bakalářských oborů a deset prací studentů magisterských oborů vyučovaných na Fakultě zdravotnických studií," řekla mluvčí Univerzity Pardubice Valerie Wágnerová.

Konferenci doplní dvě speciální přednášky. Náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Nemocnic Pardubického kraje Světlana Jeřábková bude hovořit o domácí umělé plicní ventilaci u pacienta s amyotrofickou laterální sklerózou a Zuzana Červenková z Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice představí možnosti dalšího celoživotního vzdělávání na fakultě.

„Komise, která bude složena z odborníků zdravotnické praxe a akademických pracovníků fakulty, zhodnotí výsledky prezentovaných prací studentů z hlediska jejich teoretického přehledu, provedeného výzkumu a významu práce pro profesní zaměření," vysvětlila k průběhu hodnocení přehlídky prací za pořadatele studentské konference Eva Kynclová. „Nedílnou součástí hodnocení bude i způsob prezentace studentů a schopnost reagovat na dotazy vztahující se k tématu," nechala se slyšet Eva Kynclová.

Na závěr komise vybere a ocení tři nejlepší prezentace v kategorii bakalářských prací a tři v kategorii magisterských prací.

„Nejlepší účastníci fakultního kola studentské vědecké konference postoupí do celostátního kola, které pořádá 21. dubna Fakulta zdravotnických studií Univerzity Pardubice," upřesnila Valerie Wágnerová a dodala, že studentská odborná konference se koná v posluchárně fakulty v Průmyslové ulici dnes od 8:30 hodin.