Dopravní podnik města Pardubic bude od 1. dubna zdražovat jízdné. Jedná se ovšem jen o mírné zdražení. Důvodem zdražení je zvýšení DPH.

„Jednotlivé jízdné na elektronické peněžence se zvýší o pouhých 50 haléřů. Budou se vydávat také nové papírové jízdenky, které zdraží o korunu. Rádi bychom touto cestou apelovali na cestující,  že od 1. dubna budeme uznávat jako platný jízdní doklad pouze nové papírové jízdenky s příslušnou nominální hodnotou dle nového ceníku. Nové jízdenky budou samozřejmě dostatečně barevně odlišeny od těch, které budou platit do 31.3. 2012,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Petra Brunová. Časové jízdenky se zvýší v průměru o deset korun na měsíc. Nové změny budou také zahrnovat úpravu hraničních zastávek mezi zónami.

„Časové jízdenky s třicetidenní  a delší platností se za nové ceny budou prodávat od 5. března. Týdenní a čtrnáctidenní jízdenky bude možné zakoupit za staré ceny do konce března. Výměna a doplatky starých papírových jízdenek bude možná až do 30. září ,“ dodala Petra Brunová.

Nový ceník jízdného MHD

                                                                  Zóna I / Zóna I+II
Nezlevněná papírová jízdenka                        15 Kč / 17 Kč        
Nezlevněná jízdné – Pardubická karta       12,50 Kč / 14,50 Kč
Zlevněná papírová jízdenka                           10 Kč / 11 Kč
Zlevněné jízdné – Pardubická karta            7,50 Kč / 9,50 Kč
Jednorázový doplatek do zóny II                              5 Kč

(dub)