„Naštěstí to není vážné, hlava je v pořádku. Až budu mít tampony z nosu venku a budeme se mi lépe dýchat, bude to ještě lepší. Tohle zranění bude rychle zapomenuté," říká teď žokej Bartoš, který v minulosti Velkou pardubickou dvakrát vyhrál. Po neděli ale skončil s úrazem hlavy v Pardubické krajské nemocnici (PKN).

Bartošovi se stala osudnou nejtěžší překážka kurzu Velké pardubické. Jeho pouť s klisnou Zulejkou skončila na Taxisově příkopu. „Zulejka bohužel udělala fatální chybu těsně před Taxisem. Zřejmě se lekla, přibrzdila a místo skoku jen prolétla živý plot," popisoval Bartoš.

„Bohužel si při pádu zlomila vaz. To mě strašně mrzí. Moje zranění bude bolet chvilku, ale kobylu už nikdo nevrátí. To bolí mnohem víc, je mi to moc líto," dodal. Sám žokej se po pádu ocitl v bezvědomí.

„Okamžitě po úrazu byl v bezvědomí, utrpěl otřes mozku a otevřenou zlomeninu nosních kostí," upřesnil poranění Tomáš Brož, primář neurochirurgického oddělení PKN.

„Pamatuji si pád a pak dlouho nic a vybavím si až nemocnici. O všem dalším vím jenom z vyprávění. Určitě se ale na záznam podívám, protože chci vědět, proč se všechno stalo," řekl Bartoš a už prý také přemýšlí o návratu do sedla. Do týdne jak doporučil Josef Váňa to ale nebude. Kromě jiného má totiž Josef Bartoš po hmožděnou krční páteř a ramena.